Just i detta nu håller avslutningsceremonin av Paralympics på att gå mot sitt slut. Jag tittar inte på den. Varför? Det handlar inte om att jag inte vill se den för det vill jag, mer än gärna. Även om idrott inte riktigt är min grej. Det handlar däremot om att jag inte hittar var jag kan se den. Vad jag förstått så har Sverige valt att inte sända avslutningsceremonin. Man har också valt att istället för att visa tävlingarna i tv så visar man det mesta på streamingkanaler. Av det som visas, för det är mycket vi inte får se alls. Inte heller har vi möjlighet att få se tävlingarna i direktsändning. Varför ska det vara så, varför prioriteras inte Paralympics? 

Paralympics anordnas precis som OS var fjärde år. Det är funkisarnas OS. I en och en halv vecka får funkisar inom idrottsvärlden visa vad de kan prestera. Precis som ickefunkisar får visa upp sina talanger under OS. Skillnaden är att medans idrottsfunkisar syns litegrann i tv under en tiodagars period var fjärde år så tillhör normens idrottare tvutbudet varje dag. De syns även i tidningar och hörs i radion. 

Jag önskar att man valde att uppmärksamma Paralympics mer. I tv, tidningar, radio. Ja, lite överallt. Inte bara Paralympics utan Parasport överlag. Sportbarerna som alltid har tv-apparaterna igång, kan inte de se till att bli mer inkluderande? 

Mer funkisport, mer funkisar i rampljuset. 

Hjulen snurrar, hjulen rullar...