Jag heter Marcus Alfinson och är en glad positiv kille på 28 år. Sitter i en elrullstol för jag har en muskelsjukdom, DMD, som förtvinar mina muskler. Bor i Borås hos min mamma, varannan långhelg bor jag hos min pappa. Jag har tre bröder. Har flera roliga och intressanta intressen, ett av de största är inredning och hus. Sedan finns det flera andra intressen som att gå och strosa i butiker, gå på bio, äta och fika ute på restaurang och café. Jag följer nästan alla inrednings, hus och trädgårdsprogram och efter detta är det mycket film, serier med komedi och action. Lyssnar också mycket på musik.

Jag startade mitt företag för att jag ville hjälpa andra med något funktionshinder. En dag var jag ute och gick och det började regna, då fick jag idén på en smartbyxa för jag kan inte få på mig en regnbyxa när jag sitter i min elrullstol. Idéen började i huvudet, sedan gjorde vi en prototyp, farmor sydde och jag förklarade. Därefter fann jag en producent i Borås som nu gjort mallar för varje storlek, jag har också sytt upp ett mindre parti. Jag säljer denna via min egna E-butik men har också två andra företag som har lanserat min byxa på sina respektive E-butiker. Problemet är att få upp volymen så att vi kan tillverka den lite billigare, dock vill jag ha svenskt tyg och svensk produktion. Jag försöker på detta vis samt i olika sociala medier få ut informationen och lansera min Smartbyxa, den underlättar både för mig som individ men också för mina assistenter. Så detta är en win win-produkt.

Utöver det så hjälper jag andra fastighetsägare att få sina hus anpassade och tillgängliga för oss som har ett funktionshinder. Jag åker dit och visar vilka problem jag har för att ta mig in i fastigheten och runt i fastigheten, kollar hissar osv. Det går att ta kontakt med mig så kan jag komma ut till er och undersöka hur tillgängligheten är på det stället jag ska besöka och ge olika förslag på hur man kan göra så tillgängligt det går att göra med gamla hus, utan att behöva riva dem för att bygga nytt. Jag hjälper även de som ska bygga nytt med idéer och tankar. Jag ritar även tillgänglighetsanpassade hus, interiört men också exteriört. Sedan målar jag egna posters i Photoshop och säljer dessa samt lite andra inredningsprodukter i min E-butik.

Om man är intresserad så har jag också startat en podcast med en av mina bästa vänner och vi producerar podden med mralfinson. Namnet på podden heter Marcus & Adam Podcast. Jag och Adam intervjuar olika människor med koppling till sjukdomen Duchennes muskeldystrofi, där även Marcus kommer dela med sig av sin resa med sjukdomen.


/Marcus Alfinson/